keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Melbourne

Täällä sitä nyt seikkaillaan, Melbournessa! Tultiin tänne tiistai-iltana, ja hostellillekin löydettiin ihan kivuttomasti bussikyydillä. Yövytään Discovery Melbourne-nimisessä hostellissa, joka on ihan keskustassa. Tää on melko iso paikka, ehkä vähän liian iso ja ei niin kodikas, mutta ihan siisti ja kiva ja hommat toimii. Tiistai-iltana ei paljoa muuta jaksanut kuin hakea kaupasta vähän ruokaa ja sit nukkumaan. Keskiviikkona lähdettiin tutkailemaan kaupunkia, ja shoppailuksihan se meni. Koluttiin läpi keskustan iso ostari, ja kyllähän sitä tavaraa tarttui mukaan. Paras ostos oli uudet converset! Paljoa muuta ei sinä päivänä kerettykään tehdä. Illalla suunniteltiin ja pohdittiin reissun jatkoa, että mihin päin sitä suuntais seuraavaksi. Extempore ostettiin sit lentoliput Cairnsiin! Ihanaa päästä johonkin lämpöseen paikkaan! Huippua on myös se että Sofia on nyt Cairnsissa. :)




Torstaina osallistuttiin hostellin järjestämälle ilmaselle kävelykierrokselle. Kierros kesti pari tuntia, ja siinä kierrettiin kaupungin nähtävyydet sekä upeita pikkukatuja ja kujia. Täällä suurin osa baareista ja klubeista on syrjässä hämärillä kujilla, ja niitä on vaikea löytää. Kierroksella näytettiin parhaat paikat ja salaisimmat baarit. ;) Kierroksen jälkeen otettiin Riikan kans suunnaksi Eureka Skydeck 88, eli Melbournen korkein (?) rakennus. Pääsymaksua vastaan päästiin hissillä 88:n kerrokseen, josta oli upeat näköalat ympäri kaupunkia! Mentiin sinne valoisaan aikaan, ja oltiin siellä niin kauan että nähtiin auringonlasku ja kaupunki myös pimeällä. Auringonlasku oli upean näköinen. Torstai-iltana hostellin baarissa oli ilmainen viinin- ja juustonmaisteluilta. Tarjoilu ei ollut mitenkään huikean  monipuolista tai runsasta, mutta ilmanen on aina ilmasta joten ei passaa valittaa. :D Illan aikana tehtiin tuttavuutta uusien ihmisten kans, ja mikä siinä onkin että löydetään itsemme aina skandinaavien tai yleensä vielä ruotsalaisten seurasta?!  No, tutustuttiin yhteen ruotsalaiseen tyyppiin, jonka vanhemmat on suomalaisia. Juttuun tultiin ja puhuttiin välillä suomea, englantia, johonkin väliin ruotsia ja välillä kaikkea sekaisin! Lähdettiin myös katsastamaan Melbournen yöelämää, ja tyyppi vei meidät yhteen suosittuun paikkaan juurikin niillä sivukujilla. Torstai-ilta ei vaan ollut se paras ilta juhlimiseen, ja meno olikin aika hiljaista. Täällä baareissa on kuulemma jokaisella jokin teema, ja baarissa missä oltiin, teemana oli hullujenhuone. :D Shotteja tilatessa ne tarjoillaan ruiskusta, josta ne saa juoda, ja vessasta löytyi sairaalasänky...Aika mielenkiintoinen paikka.



Siirtolapuutarha Melbournen tapaan
Tässä on Australian suosituin rokkibaari! Se sijaitsee...
AC/DC Lane:lla tottakai :)
Graffititaidetta


Perjantaina nukuttiin pitkään ja liikkeelle päästiin vasta iltapäivän puolella, wonder why. ;) Lähdettiin etsimään DFO South Warfh-ostoskeskusta, jota tasmanialaiset meille suositteli. Paikka oli valtava, ja se oli täynnä outlet-myymälöitä. Menin ehkä vähän sekasin kun löysin conversen liikkeen.... Melkeen kaikki kengät oli 50$!! Oisin halunnut ne kaikki! Yritin pitää järjen päässä, ja päädyinkin sitten ostamaan vaan yhdet. :D Oltiin liikkeellä melko myöhään, ja suurin osa liikkeistä jäi vielä katsastamatta joten joudutaan varmaan mennä uudemman kerran.





Baarin vessa :D
Lauantaina otettiin ratikka keskustasta ja suunnaksi St. Kilda, kaupunginosa rannan vieressä. Alue oli ihanaa palmuineen ja hiekkarantoineen, mutta niistä ei paljoa voinut nauttia koska ilma oli ihan jäätävä! Lämmintä oli ehkä +15 ja tuuli kamalasti.. Käveleskeltiin hetken aikaa ympäriinsä, ja löydettiin Luna Park, huvipuisto. Olin kuullut siitä, muuta paikka oli hienoinen pettymys, tosi pieni. Ois kuvitellut että Melbournen kokoisessa paikassa olisi vähän isompi.. Luna Park oli ehkä Suomen Tivolin kokoinen paikka, ihan kiva mutta aika tylsä. Ostettiin kertaliput ja käytiin kokeilemassa vuoristorata. Ihan hauskaa oli, mutta tässä vaiheessa alettiin Riikan kans oleen jo niin syväjäässä että käytiin kahvilassa juomassa kaakaot ja lähdettiin takaisin hostellille. Harmi että ei tarettu olla kauemmin, koska auringonlasku on kuulemma todella kaunis rannalta katsottuna. Ja kun tulee hämärää, niin rannalla näkyy pingviinejä!! Joo ihan oikeesti. :) Olisin kyllä niin halunnut nähdä ne, mutta nyt ei harmita niin paljoa koska lähdetään maanantaina Great Ocean Roadille, ja siellä on paikka missä voi nähdä maailman pienimpiä pingviinejä luonnossa. Pääsiäisenä Hobartissa tutustuttiin saksalaiseen tyttöön, Vickiin, joka on vaihto-oppilaana Melbournessa. Sovittiin Vickin kans treffit lauantai-illalle, ja se vei meidät drinkeille yhden kerrostalon katolla olevaan baariin. Aika loistava lauantain lopetus. :)




Meillä oli ehkä ihan vähän vaan hauskaa......
Sunnuntaina suunnattiin kuuluisalle Queen Victoria Marketille, joka oli ihan meidän hostellin vieressä. Markkinat oli valtavat, ja meiltä meni monta tuntia koluta ne läpi. Mukaan tarttui pientä tuliaista ja jotain pientä kivaa itsellekin. Kojuja oli laidasta laitaan; ruokakojuja, tuoreita hedelmiä, vaatekojuja jos minkälaisia, koruja, kännykänkuoria, tuliaiskrääsää.. Vaikka ja mitä, mitä nyt markkinoilla voi kuvitella olevan. Iltasella käväistiin vielä DFO:ssa (outlet-ostoskeskus) koska se jäi viime kerralla vähän kesken. ;) Ja noh, huonostihan siinä lompakon kannalta kävi. Nyt vois jättää tämän tehoshoppailun vähäks aikaa ja kun päästään lämpimään, keskittyä vaan auringonottoon ja rentoutumiseen!

Queen Victoria Market
On ihanaa kun enää ei tarvi miettiä harjoittelujuttuja tai portfoliota, vaan saa vain lomailla. Tää on ihanaa ja hullua, että meillä on kuukausi aikaa ja saadaan reissata sinne minne halutaan ja tehdä mitä halutaan. Kuukausi on vaan aivan liian lyhyt aika tähän ihanaan Aussi-maahan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti