perjantai 24. toukokuuta 2013

Gold Coast

Gold Coast on takana päin ja hyvä niin! Se paikka ei oikeen sykähdyttänyt millään lailla. Saavuttiin Gold Coastille, tarkemmin ottaen Surfers Paradiseen 19.5.  Lämmintä oli vähän päälle 20 astetta, mikä tuntui vähän vilposelta Cairnsiin verrattuna. Ja voi jessus illalla oli kylmä, ulkona lämpötila laski n. +10!  Cairnsin bilehostelli ei ollut mitään verrattuna tähän mikä oltiin varattu (Backpackers in paradise), siellä nimittäin oli järjestetyt bileet joka ilta ja porukkahan juhli oikeen  kunnolla. Illalla väki tuli koputteleen huoneen oveen ja ruinaamaan ihmisiä baariin, tosi rasittavaa, varsinkin kun ei yhtään kiinnostanut lähteä. Yleiset tilat (ruokailutilat ym.) oli ulkona katoksen alla, illalla tuli pikkusen verran kylmä kokkailla ja syödä!



Gold Coastilla ei paljoakaan ole nähtävää tai tehtävää, ellei halua kokeilla surffausta, skydiveä, sukellusta, tai jos haluaa tuhlata rahansa naurettavan hintaisiin huvipuistoihin. Huvipuistoja on monia, mm. Warner Bros Movie World, Dreamworld, Seaworld, Wet n' Wild, eläinpuisto jne.. Pääsymaksut on vaan aika huimat. Surfers Paradise oli hienon näköinen paikka, paljon korkeita pilvenpiirtäjiä ja hiekkarantaa montakymmentä kilometriä, mutta siinäpä se olikin. Oltiin yhtenä päivänä rannalla, mutta meinasi tulla kylmä koska lämmintä oli vain 20 astetta. Vesi oli itse asiassa lämpimämpää kuin ilma, veden lämpötila oli +22! Oli ihana käydä uimassa, mutta oli aika jäätävää nousta vedestä. Muina päivinä vain kierreltiin ympäriinsä, ja yhtenä iltana käytiin Ripleys - Believe it or not! -museossa. Ihan hauska paikka missä sai kulutettua pari tuntia. :)


Tässä on yhden päivän yhdistetty lounas/päivällinen. Välillä kun ollaan menossa koko päivä, ei aina pysty syömään mitään kunnollista. :D


Maailman pisin mies ja joku pätkä siinä vieressä.
Vedettiin Riikan kanssa hienot mekot päälle ja syötiin  hieno illallinen! Et ei hätää, kyllä me täällä syödään kunnollakin aina välillä!

Surffaus oli juttu mitä oli pakko kokeilla. Varattiin yhdelle aamulle tunti surffikoululta ja mentiin pariks tunniks opettelemaan ohjaajan johdolla. Se oli älyttömän vaikeeta, mutta niiiin kivaa! Ensin opeteltiin laudan käsittelyä ja sitä, mitkä ovat hyviä surffiaaltoja. Seuraavaksi opeteltiin pääsemään laudalle mahalleen ja liukumaan niin vedessä, vähän käännöksiä, ja lopuksi sitten harjoiteltiin seisomaannousua. Onnistuin mä loppujen lopuksi nousemaan seisomaan ja pysyin jopa pystyssäkin!! Vitsi oli hyvä fiilis. :) Mutta kyllä se vaati aika monta yritystä ja kaatumista. :D Sain jopa komiasti polven auki kun iskeydyin hiekkapohjaan... Tunnilla oppi perusteet, ja nyt ois tarkoitus Riikan kanssa joku päivä vuokrata surffilauta puoliksi koko päiväksi ja harjoitella itsekseen lisää.

Saatiin oikeen diplomit!

Tässä vielä kuivana ja lähdössä surffitunnille.. Kuvia ei tuosta taidonnäytteestä ole, koska oltiin Riikan kanssa molemmat tohinoissa lautojen kanssa eikä kuvia kerennyt räpsiä!

Tämmönen muisto siitä jäi!
Tultiin eilen torstaina Byron Bayhyn. Tämä on 5000 asukkaan pikkukylä, joka elää turismilla ja reppureissaajilla. Aivan ihana paikka! Tässä paikassa on tunnelmaa ja luonnetta, aivan erilainen kuin Gold Coast. Eilen oli hyvä ilma, käytiin rannalla ja käveleskeltiin ympäriinsä. Sääennuste vain lupaa seuraavaksi viikoksi eteenpäin joka päivälle sadetta, ja sisällä ei paljoakaan ole tekemistä joten saa nähdä kauanko täällä viihdytään.. Kotiinlähtö lähenee ja on alkanut pyörimään mielessä enemmän ja enemmän. En tiedä miten täältä malttaa tulla kotia, oon viihtynyt niin hyvin ja reppureissaajan elämä tuntuu ihan omalta. Viime päivinä on kuitenkin tullut jo vähän koti-ikävä, et on se ihan kivakin tulla Suomeen. :)

Löydettiin ihana karkkikauppa josta sai turkkareita ja Fazerin sinistä!!! Ai että ku oli hyvää. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti