sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Oh sunny Cairns

Istutaan lentokentällä oottelemassa lentoa Cairnsista Gold Coastille. Täällä ollaan oltu nyt 1 ja puoli viikkoa, ja vähän harmittaa lähteä pois. Ilma on ollut ihanan lämmin, ja ollaan otettu tämä paikka ihan vaan loman ja rentoutumisen kannalta. Jos mun Cairns-reissu pitäisi kertoa kolmella kuvalla, niin ne olis tässä: 



 


Ensinnäkin, Sofia!! <3 Oli ihana nähä Soffee, ja asua samassa hostellissa koko viikko. Oli ihana halata jotakuta pitkästä aikaa! Samanlainen pälli se edelleen on. ;) Kun saavuttiin tänne, Sofia teki autokauppoja ja osti auton. Tehtiin sillä muutama päivän roadtrip Cairnsin ympäristöön. Yhtenä päivänä käytiin kattomassa useampia vesiputouksia, ja toisena päivänä käytiin Port Douglasissa, yhellä vesiputouksella ja ajeltiin vain ympäriinsä. Reissuissa oli välillä mukana John, Maria ja Enna, jotka Sofia oli tavannu toiselta hostellilta.



 
  
 

Cairns on kiva pikkukaupunki, jossa ei oikeen oo mitään nähtävää eikä tekemistä. :D Tämä on pohjois-Australiassa, joten ilma on todella lämmin. Näin talviaikaan päivälämpötila on 25-30, ja öisinkään lämpö ei laske alle 20 asteen. Cairns on australialaisten suosituin lomapaikka, ja muutenkin aikamoinen turistirysä. Täällä on paljon tuliaiskauppoja ja krääsää, matkatoimistoja, jotka järjestää reissuja turisteille, ja paljon hotelleja ja hostelleja. Asuminen hostellissa on halpaa, me maksettiin 16 AUD (~12€) yöltä. Yövyttiin Asylum-nimisessä hostellissa. Sillä on bilehostellin maine, ja sitä se kyllä olikin. Etupihalla oli bileet joka ilta! Mutta hyvin ja rauhassa siellä sai nukkuakin, ja muutenkin se oli kiva paikka. Kaupunki on meren rannalla, mutta rantaa siellä ei ole koska vesi on vetäytynyt kauas, eikä meressä voi uida meduusojen (ja krokotiilienkin?) takia. Kaupungin keskustassa on laguuni, todella iso uima-allas jonka ympärillä on nurmialuetta, paljon grillikatoksia, suihkut, vessat, kioski ym. Aivan ihana paikka, johon paikalliset ja turistit kerääntyy ottamaan aurinkoa ja nauttimaan. Siellä me Riikan kanssa vietettiin päivä jos toinenkin. :) Melbourne oli kiva, mutta koska oltiin niin lyhyt aika siellä ja paljon haluttiin nähdä, joka päivä sai olla juoksemassa johonkin. Täällä ei ole ollut juurikaan nähtävyyksiä mitä kiertää, joten on vaan saanut keskittyä rentoutumiseen ja auringosta ja lämmöstä nauttimiseen. Ihanaa!  Koska kaupunki on suosittu lomapaikka ja suosittu myös backpackereiden keskuudessa, on tämä myös melkonen bilekaupunki. Joka ilta on bileet  jossain jos niin haluaa. Saatettiin mekin muutaman kerran käydä tutkailemassa yöelämää. ;) 





Mutta ollaan me muutakin tehty kuin vain  lorvailtu! Varattiin päivän reissu Great Barrier Reefille, eli isolle valliriutalle ja mentiin snorklaileen ja sukelteleen! Tai siis Riikka kokeili sukeltamista, mulla ei oo siihen mitään mahkuja korvaongelmien takia. Mutta snorklailukin oli siistiä! Osaan kyllä uida mutta en osaa sukeltaa, ainakaan kunnolla. Mulle oli aika villiä vaan hypätä veteen ja painaa pää pinnan alle ja yrittää hengittää välineiden kautta. Ensimmäiset 10-15 minuuttia oli ihan hirveitä, olin ihan varma että en saa happea ja että tukehdun ja meinas paniikki iskeä, mutta sitä täyty vaan yrittää ja pikkuhiljaa siihen tottu. Sen jälkeen en olis halunnut nousta vedestä ollenkaan! Koralliriutat oli hienon näköisiä, mutta olin ehkä vähän pettynyt. Näin paljon värikkäitä ja erilaisia kaloja, mutta riutta itsessään oli melko tasaisen harmaa ja tylsä. Kuvista ja kaikesta saa sellaisen kuvan että se on yhtä väriloistoa. Asiaan vaikutti kyllä sekin että oli aika pilvinen päivä ja aurinko ei paistanut kuin aina välillä. Mutta enivei, olihan se ihan mahtava kokemus! Käytin korvatulppia vedessä, eikä vielä ainakaan oo tulehtuneet, eli sekin on hyvä. :)


Vielä on pari viikkoa reissaamista Riikan kanssa jäljellä. Gold Coastilla ois tarkoitus viipyä muutamia päiviä, kokeilla ehkä surffaamista ja loikoilla rannalla. Sieltä suunnataan Byron Baylle, jossa suunnitelmat on aikalailla samat. :D Eli ottaa iisisti! Mua kauheesti houkuttais hypätä skydive eli laskuvarjohyppy, mutta piru vie ku se on kallista... Toisaalta, kerranhan täällä vaan ollaan, että ehkä pitää vaan jättää muutama kolttu ostamatta ja hypätä vaan. ;) Byron Baylta mennään Brisbaneen, jossa vietetään loput pari päivää ja josta Riikan lento lähteekin 1.6. Mä lennän todennäköisesti sieltä sitten 2.6 Sydneyyn. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti