sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Hyvaa paasiaista!

Taalla lomaillaan paasiaisloman merkeissa. Muilla loma alkoi jo torstaina, mutta mun taytyi menna viela perjantaina aamuvuoroon korvaamaan sairaspaivien tunteja. Pe-la-yona vetasin 11 tunnin younet ja kylla tuli tarpeeseen! Paasiainen on mennyt tosi rauhallisesti, silla kaikki paikat on ollut kiinni ja taalla ei ole ketaan kenen kans vois teha mitaan.. Nurses Home on ihan tyhja. Kaikki on lahtenyt johonkin lomareissulle, muutamat lahti Sydneyyn viikoks ja pari tyyppia Melbourneen. Yritettiin keksia Riikan kans tekemista, mutta Launceston on aikalailla koluttu lapi. Tasmaniassa ois vaikka kuinka paljon tekemista ja nahtavaa mutta paikat on sen verran kaukana etta tarvis auton. Katottiin bussikyyteja mutta koska on paasiainen niin ne kulkee tosi huonosti.. Paatettiin sit ottaa tama viikonloppu vaan huilin ja lomailun kannalta ja teha jotain jos silta tuntuu tai olla tekematta. 

Lauantaina lahdettiin kaveleskelemaan Cataract Gorgelle, mutta talla kertaa sellaista reittia mita ei olla ennen menty. Reitin nimi oli Zig Zag-walk ja nimi tuli siita etta polku kulki siksakkia vuoren rinnetta. Oli aika rankka polku, mut se ei ollut onneks kovin pitka! Nakymat oli jalleen kerran aika huikeet, varsinkin nyt kun oltiin sen verran korkealla. Ilma oli hyva ja lammin, ja kun paastiin Gorgelle, aateltiin tehda yksi juttu mita on pitanyt kokeilla jo pitkaan. Cataract Gorgella on tuolihissit, jotka menee siita koko komeuden yli. Hypattiin sit tuolihissien kyytiin ja ihailtiin maisemia ylhaalta kasin. Hupi kesti ehka 5 minuuttia ja maksettiin siita 12 $, ihan kiva mutta olisin kylla keksinyt tuolle rahalle parempaakin kayttoa. :D



Lauantai-iltana suunniteltiin meidan mantereen reissua ja tanhetkiset suunnitelmat on, etta lennetaan ekaks Melbourneen 30.4 tai 1.5 (harjoittelu loppuu 24.4, mun synttaripaivana jee!), ja siita jatketaan itarannikkoa pitkin ylospain aina Cairnsiin asti. Auto olisi katevin menopeli, mutta meilla ei kummallakaan oo kansainvalista ajokorttia eika liioin autoa, joten se ei onnistu. Liikutaan joko junalla tai bussilla. Ollaan pyydetty tarjouksia juna- ja bussipasseista, joilla sais reissata niin paljon kuin haluaa tietyn ajan. Aikaa on 1kk, jonka jalkeen Riikan lento lahtee Suomeen ja ma meen sit Sydneyyn jonne Topi tulee kesakuun alussa. <3 Can't wait!

Tanaan sunnuntaina aamupaiva otettiin aurinkoa, ja sen jalkeen ruvettiin laiskasti tekemaan lahtoa. Tarkoitus oli menna pelaamaan minigolfia. Paikka oli kohtalaisen kavelymatkan paassa, ja kun paastiin perille klo 16.55, todettiin etta paikka menee kiinni klo 17! Noo ei se mittaan. Tulipahan taas nahtya uusia paikkoja kaupungissa. :) Kaveltiin kaupan kautta takaisin kotiin ja kaupasta tarttui mukaan kengurunpihveja, joita ois huomenna tarkoitus maistella!


Riikka sai kaverin!

Hullu maki. Taalla on ihan kauheita naa korkeuserot ja maet!
Kyselin toissa australialaisista paasiaisperinteista ja miten ne viettaa paasiaista. Pitkaperjantaina, eli Good Friday, kokoonnutaan perheena ja syodaan yhdessa, yleensa kalaa tai muuta meren antimia. Sunnuntaina on sitten munajahti, eli lapsille piilotetaan paasiaismunia joita ne saa etsia. Ostin itselleni Kinder-munan mutta siinapa mun paasiainen on ollut! Tonnikalatolkki varmaan loytyy kaapista etta siina on merenelavia. :D

Vapaat jatkuu eli koko ens viikko on vapaata, paitsi tiistai jolloin mun pitaa taas menna harjoitteluun korvaamaan sairaspaivia... On tosi tympeeta lahtee toihin kun tietaa etta kaikki muut saa lomailla. Mutta keskiviikkona me otetaan suunnaksi Hobart, jeee!!! Siita tulee huippua, ja sen jalkeen meilla onkin enaa 2,5 viikkoa harjoittelua jaljella, uskomatonta!
 
Makin haluan tammosen sopon talon ja ikkunanpielet <3
Satamassa. Olikohan laskuvesi vai mika lie, mutta vetta ei ollut vaan veneet lillu hiekan paalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti