sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Loppuviikon fiiliksiä

Eka päivä harjoittelussa oli huippu, mutta muut päivät olikin sitten aika hanurista. Kun osasto, kieli ja toimintatavat on outoja, ja aika vähän meitä perehdytettiin osastoon, niin tuntuu että kaikki tekeminen takkusi. Varsinkin englannin puhuminen. Ymmärrän lähes täydellisesti mitä mulle puhutaan, ja saan itsekin itseni ymmärretyksi mutta asiaa vaikeuttaa se, että potilaat ovat pääasiassa pieniä lapsia. On aika vaikeaa selittää lapsille asioita englanniksi tai lohduttaa, hyvä kun Suomeksikaan osaa.. Kirjaaminen on myös hankalaa. Ja kaikkein eniten tympäsee se, että mä oikeasti osaisin tehdä ja toimia ja olisin hyvä harjoittelussa, mutta kun ei osaa tehä yksinkertaisiakaan asioita koska tavarat on hukassa ja ne toimii eri lailla ym... Toivottavasti tuleva viikko on harjoittelun suhteen parempi!

Lauantaina oli huippu ilma joten otettiin taas suunnaksi Cataract Gorge. Siellä vierähti päivä hyvin, aurinkoa ottaen ja eväitä syöden. Mentiin sinne hieman eri reittiä, mäkiä ei ollut paljon joten matkakaan ei ollut niin rankka. Reitti oli yksi lenkkireiteistä ympäri rotkoa, joten maisemat olivat mahtavat. Sunnuntaina otettiin suunnaksi kaupunki ja vietettiin shoppailupäivää. Siellä oli menossa naisten juoksu tai joku vastaava, joten kaupunki kuhisi vaaleanpunaisia juoksijoita. Oltiin jo puolen päivän aikaan kaupungilla, mutta suurin osa liikkeistä meni kiinni jo 2-3 aikaan tai eivät olleet auki ollenkaan, että päivä oli vähän huono shoppailulle. Meitä kyllä varoiteltiin etukäteenkin, että täällä kaupat sulkevat ovensa aikaisin. Arkisin vaatekaupat ja muut pienemmät liikkeet menevät kiinni klo 17.30, viikonloppuisin aikaisemmin. Läheskään kaikki kaupat eivät ole auki sunnuntaisin. Ruokakaupoista ei ole muita kokemuksia kuin lähellämme oleva Coles, joka on klo 23 asti auki ainakin arkena, mikä on loistava juttu.

Sunnuntaina testattiin ekaa kertaa keittiötä. Ollaan viimiset 2 viikkoa syöty joko salaattia tai nuudeleita, joten oli ihan kiva saada kunnon lämmintä ruokaa. Vähissä oli välineet millä kokkailla, mutta onnistuttiin kaivamaan jostain paistinpannu ja kattila, ja tekastiin makaronia ja jauhelihakastiketta ja salaattia siihen kylkeen. Nam!

Löydettiin sunnuntaina myös vihdoin ja viimein turisti-info. Ollaan sitä aina välillä yritetty etsiä, jotta saataisiin kaupungin kartta, mutta suunnistaminen on ollut vähän hankalaa ilman karttaa! Noh, löydettiin kuitenkin ja saatiin karttamme, ja kerättiin samalla iso pino esitteitä. Nyt pitäisi vähän tutkia niitä ja miettiä, mitä kaikkea haluamme täälläolon aikana tehdä. Vaihto on vasta alussa ja aikaa on, mutta koska viikot menee harjoittelussa niin viikonloput täytyy tehokäyttää ja suunnitella ohjelma niille. Tämä viikonloppu sujui suht rauhallisesti, joten ensi viikonlopulle on ohjelmaa senkin edestä. Lähdemme ensi lauantaina opiskelijajärjestön järjestämälle päiväretkelle itärannikolle. Siellä on kuulemma upeita rantoja, ja ohjelmassa on jotain yhteistä tekemistäkin, toivotravasti on hyvä ilma. Sunnuntaina menemme näillä näkymin Nurses home-asukkaiden kanssa Cradle Mountainille. Se on vuori tässä lähellä, ja se on kuulemma mahtava paikka ja nähtävyys kauniine luontoineen ja patikointimahdollisuuksineen. Sitä odotellessa, vielä pitäisi vain selvitä harjoitteluviikosta tässä välissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti