lauantai 23. helmikuuta 2013

Wallaby!

Viikko on kulunut hetkessä tutustuessa uuteen kaupunkiin, ihmisiin ja  hoidellessa asioita. Päivät on olleet niin täynnä ohjelmaa että illalla on kaatunut väsyneenä sänkyyn ja simahtanut saman tien! Tännekin tekisi mieli kirjoitella useammin, ettei yhdestä tekstistä tule kauhean pitkää luettavaa monelta päivältä, mutta aika eikä energia riitä aina siihen.

Ensimmäinen tehtävä alkuviikosta oli hommata paikallinen kännykkäliittymä ja numero sekä internet-yhteys. Helpommin sanottu kuin tehty! Pre-paid liittymän olisi saanut helposti ja melko halvalla puhelimiin, mutta nettiä ei. Olin ajatellut ottavani netin puhelimeen, niin se olisi koko ajan mukana jos tarvitsee tarkistaa reittejä, bussiaikatauluja ym. (parin päivän aikana huomasi että niitä tarvitsee). Puhelimesta oisin jakanut netin tablettiin. Mutta täällä homma ei toimi ollenkaan niin kuin Suomessa. Nettiliittymät ovat erittäin kalliita, ja netistä ei makseta tiettyä summaa kuukaudessa nopeuden mukaan ja sitten käytetä rajattomasti, vaan täällä ostetaan dataa. Esimerkiksi: mieteimme nettitikun ostamista yhdessä, mutta tikku maksaa 80 dollaria/kk ja sillä saa 5Gb dataa. Suurista hinnoista kertoo se, että on fiksuinta ostaa joka kuukausi uusi tikku entä ladata lisää dataa. Jos haluaa kännykkäliittymän netin kanssa, sai maksaa paljon pienestä määrästä dataa. Päädyimme Riikan kanssa ostamaan pelkän nettiliittymän älypuhelimiin, ja itselläni oli varapuhelimena vanha Nokia johon ostin sitten erikseen pre-paid liittymän. Kanniskelen siis kahta puhelinta mukana. Nettiliittymässäni on 6Gb, käyttöaikaa on 3kk ja se maksoi 100$. Jos data loppuu, ei netti enään toimi ja joudut ostamaan lisää. Täällä ei ole kovin hyvin ilmaisia wi-fi-yhteyksiä eikä asunnolla ole myöskään, joten netin hankkiminen oli aika olennaista suurista hinnoista huolimatta.

Kunnon kengät ja vesipullo - ilman ei olis pärjännyt kun lähdettiin Cataract Gorgelle
Torstaina lähdimme Cataract Gorgelle, paikkaan jossa olimme ihan ensimmäisenä päivänä. Pakkasimme pyyhkeet, eväät ja aurinkorasvan mukaan ja lähdimme kävellen matkaan. Matkaa oli pari-kolme kilometriä ja lähes koko ajan oli jyrkkää nousua. Täällä on ihan hullun jyrkkiä mäkiä! Siihen lisättynä +30 astetta lämmintä niin oli aika hikinen matka, vettä kului päivän aikana kiitettävästi. Gorge on siis rotko, jossa on kaunis nurmialue, uima-allas ja järvi. Siellä voi tehdä muutaman kilometrin lenkkejä ympäri järveä ja rotkoa, ja tuolihissit kulkevat järven yli. Olimme koko päivän Gorgella, otimme aurinkoa, söimme ja joimme, uimme ja kävimme kävelyllä. Ihan täydellinen päivä! Ja näimme wallabyja!! Ne on sellaisia pieniä kenguruita. :) Kummasti kalpea suomi-tyttökin sai (punaista) väriä kroppaan. Aurinko on täällä jännä. Vaikka on todella lämmintä ja aurinko paistaa kohtisuoraan, täällä ei ole kuitenkaan polttavan kuumaa. Se on aika petollista, koska aurinko on tosi polttava ja UV-säteily todella korkeaa. Paljon on tullut siis läträttyä aurinkorasvan kanssa, ja siitä huolimatta iho on päässyt vähän palamaan. Paikallisethan pyrkivät olemaan päivällä kuumimman ajan sisällä tai varjoissa, ja paljon näkee pitkähihaisia vaatteita jotta suojaudutaan auringolta, kuumanakin päivänä. 

Jee, wallabyt bongattu!
Torstaina illalla palatessamme asunnolle juttelimme muiden Nurses Homen asukkaiden kanssa ja teimme tuttavuutta. He liittivät meidät facebook-ryhmään missä on talon asukkaita, ja jossa on helpompi sopia yhteisistä menoista ja ehdottaa tapaamisia muiden kanssa. 
Komiat rusketusrajat
Perjantaina menimme yliopistolle ostamaan työpaidat, ja sen jälkeen kaupungille metsästämään työhousuja. En löytänyt hyviä työhousuja hyvällä hinnalla, joten ostin navy-väriset college-housut tarjouksesta :D Ne on ihan siistit ja saavat kelvata. Päivä jatkui (viini)kaupan  kautta kotiin ja pientä laittautumista iltaa varten. Tapasimme talon asukkaita klo 18.30 ja lähdimme porukalla syömään läheiseen pubiin.

 


Vaihtareita Nurses homessa asuu tällä hetkellä tanskalaiset Simon ja Helle, jotka ovat myös 3kk vaihdossa täällä ja harjoittelussa sairaalassa. Victoria on Ruotsista ja hänellä sama homma. Simon ja Helle tulivat Launcestoniin 2 viikkoa ennen meitä, ja Victoria on ollut täällä jo kuukauden. Heidän lisäkseen asuntolassa asuu porukka fysioterapeutteja, jotka ovat kaikki muuttaneet Launcestoniin pari viikkoa sitten ja ovat töissä sairaalassa. He asuvat asuntolassa kunnes löytävät oman kämpän. Tällä porukalla olimme syömässä. Vähän myöhemmin pubissa alkoi komiikka-show. Vaati hirveästi keskittymistä kun piti kuunnella englanniksi kauan aikaa, mutta pikkuhiljaa alkaa tottumaan kieleen koska ymmärsin lähes kaiken ja jopa vitsitkin. :) Ilta jatkui irkkupubissa, missä oli ihan mahtava bändi soittamassa. Tanssittiin ja pidettiin hauskaa, mutta oltiin ihan ihmisten aikaan kotona.  ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti