sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Perillä ollaan!

Terveisiä ihanasta, lämpimästä Tasmaniasta! Perillä ollaan oltu nyt yhden yön, ja hengissä ollaan ja kaikki on hyvin.

Matka meni hyvin, vaikka raskas reissuhan se oli. Matka alkoi siis torstai-aamuna klo 9 kun lähdettiin junalla Kokkolasta. Helsingistä lento lähti 19.30 Lontooseen, josta matka jatkui Singaporen kautta Melbourneen. Singaporesta kone lähti myöhässä, ja meille tuli tosi kiire Melbournessa keretä Launcestonin lennolle. Kerettiin kuitenkin, ja Launcestonissa oltiin perillä lauantaina paikallista aikaa klo 12 (Suomessa pe-la yö klo 3). Matkustaminen kesti siis kaiken kaikkiaan 42 tuntia!  Sain onneksi nukuttua koneessa vähän, niin en ollut aivan väsymyksestä sekaisin kun perille päästiin.

Kentällä meitä oli vastassa UTAS-kyltin kanssa Bowen. Bowen on kiinasta kotoisin oleva mies, ja hän on opiskellut UTAS:ssa ja valmistunut sieltä vuosi sitten. Hän näytti meille keskustaa ja yliopistoaluetta ja vei meidät sen jälkeen asunnollemme. Noh..... kaikki muu sujui hyvin ja vaikutti hyvältä niin pitäähän jonkun asian mennä vähän huonommin.. Asunto siis on aivan kamala! Yliopisto järjesti meille asumisen, ja asutaan Nurse homes-nimisessä paikassa. Se on asuntola, jossa asuu väliaikaisesti sairaalan työntekijöitä ja alan vaihto-opiskelijoita. Paitsi että täällä ei paljoa tunnu väkeä asuvan, koska kukaan ei varmaan halua asua täällä. Saimme Riikan kanssa omat huoneet, jotka ovat melkein vierekkäin. Joka paikassa on likaiset, tahraiset kokolattiamatot, seinistä rapisee maalia, ja täällä haisee. No, ei joka paikassa mutta mun huoneessa kyllä. Joka kerroksessa on yhteiset suihkut ja vessat, ja ei niidenkään kunto häikäise. Keittiöitä on pari pientä, joissa on hella (toisessa vanha kaasuhella jota ei osata käyttää), jääkaappi ja pieni tiskipöytä. Kaikki on supervanhaa. Kaapeista löytyy hyvällä säkällä muutama kattila ja paistinlasta. 

Kun päästiin eka kertaa asunnolle, ensimmäinen ajatus oli että täytyy alkaa etsimään uutta kämppää. Tännehän ei jäädä! Mutta vuokrakämppien hinnat on kalliita, ja vaikka täällä opiskelijoiden keskuudessa on tosi yleistä vuokrata porukalla talo ja jakaa kustannukset, olisi silloinkin vuokra melkein kolminkertainen tähän nähden. Maksamme tästä vuokraa siis 10 dollaria/yö, eli 300aud/kk (~230€), ja se on todella halpaa. Vuokraan kuuluu myös vesi, sähköt, lakanat ja pyyhkeet. Ruoanlaitto on vaikeaa, saas nähdä miten se edes onnistuu. Keittiö on todella pieni, säilytystilaa ei ole ja jääkaappi jaetaan monen ihmisen kesken. Mitään ei ole valmiina vaan astiota myöten kaiken joutuu itse ostamaan.

Olin kyllä varautunut siihen, että sitten reissatessa voin nukkua ja majailla vaikka minkälaisissa hostelleissa ja majapaikoissa, ei se niin justiinsa mutta oletettiin kyllä että 3 kuukaudeksi saataisiin ihan siisti kämppä... En olen niin nirso ihminen, mutta ensijärkytys johtui varmaan siitä että puheista oli ainakin annettu ymmärtää että ihan kunnon majapaikka on tiedossa. Nyt, vaikka ei tämä vieläkään hienolta vaikuta, asennoidun vaan niin että kyllä täällä nukkua pystyy. Muuta ei sitten tarvikkaan, vaan pitää järjestää niin paljon tekemistä ettei kämpillä kerkeä homehtumaan! Muutama ihminen ollaan täällä asuntolassa tavattu, lähinnä sairaalan työntekijöitä ja sitten pari ruotsalaista vaihtaria. Ruotsalaiset vaikutti tosi mukavilta, ja ne vakuutti että alkujärkytyksen jälkeen asuntolaan kyllä tottuu. :D

Lauantaina jaksettiin ihmeen hyvin olla hereillä. Bowen tuli hakemaan meitä iltapäivällä, ja kuskasi meitä ympäriinsä. Ensimmäisenä hän vei meidät ihan mahtavaan paikkaan, jossa oli uima-allas, järvi ja jota ympäröi kukkulat. Kukkuloilla meni joitain patikointireittejä ja riippusilta, josta näki mahtavasti maisemia, ja yhdelle kukkulalle meni istumahissit, joista näkis varmasti kauas. Järvivesi oli jäätävän kylmää, koska siihen laski vesi jostain vuorilta, joten käytiin uimassa uima-altaalla ja otettiin aurinkoa pari tuntia. Tuonne täytyy todellakin mennä uudestaan, eväitten kanssa ja viettää siellä vaikka koko päivä.
Sen jälkeen käytiin hakemassa kiinalaisesta ruokaa ja mentiin kämpille. Tässä vaiheessa alettiin Riikan kans olla aika väsynyttä tyttöä, ja 9 aikaan oltiinkin jo nukkumassa. Tänään ollaankin sit käyty kaupungilla, lähinnä ostamassa tarpeellisia juttuja kuten astioita ja ruokaa. Tarttui sieltä mukaan jotain muutakin.. :P Mutta aika hyvin pystyin hillitsemään itseni vaatekaupoilla! Varsinkin jos ottaa huomioon että täällä kaikki hellemekot sun muut hepeneet on alennuksessa, koska täällä kesä on kohta ohi. (toivottavasti ei!)

Nettiä ei vielä saatu hankittua, koska sellaiset kaupat ei olleet tänään auki. Meidän lähellä on kahvila missä on ilmainen netti, joten käytiin iltapalalla täällä ja vähän päivittämässä itseämme. :D Laitan lisää kuvia kun saan oman netin, kahvila kun menee kohta kiinni! Huomenna onkin eka koulupäivä, jännää!

P.s. kuvat tulee tyhmästi tekstin loppuun enkä saa kuvatekstejä lisättyä kun tabletin sovellus ei anna mun tehdä niitä... mutta ehkä idea välittyy ;)

2 kommenttia:

  1. On kyllä kauniin näköistä siellä :)
    T.Nelli

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa mainiolta ja näyttää ihanalta. Harmi tuo kämppä homma! Perästä tullaan! :>
    Terkuin Jane & Rike :)

    VastaaPoista