sunnuntai 24. helmikuuta 2013

National Penny Farthing Championship

Lauantaina olimme Evandale-nimisessä kylässä lähellä Launcestonia katsomassa vähän erikoisempia pyöräilykisoja, National Penny Farthing-kisoja. Lähdimme aamulla 9.30 muiden talon asukkien kanssa. Kahdella fysioterapeuteista on auto, joten matkantekon sujui kätevästi.


Kyseessä oli siis pyöräilykisat, jossa pyörä on melko erikoinen. Takapyörä on todella pieni, ehkä 30cm korkea ja etupyörä taas on lähes ihmisen korkuinen. Pyöränpenkki sijaitsee valtavan etupyörän päällä, ja pyörässä ei ole ollenkaan jarruja. Laji on ilmeisesti vanha perinteinen australialainen laji (vrt. akankanto tms. Suomessa), ja kisat olivat kansainväliset ja pyöräilijöitä oli Australian lisäksi ainakin Uudesta Seelannista.


Turistiposeerausta

Kyytiin on vaikea päästä!
Evandale, kylä missä kisat pidettiin, oli pieni ja suloinen paikka, ja se selvästi elää vain kisoja varten. Joka kahvilan seinällä oli kuva näistä hassuista pyöristä tai tien vieressä patsas. Vaikka siellä kisattiin tosissaan, otettiin homma huumorilla. Normaaleiden kisojen (nopein kierroksella/matkalla, joukkueviestit) lisäksi kisattiin myös mm. hitauskisa, eli viimeinen maaliviivan ylittänyt voittaa, ja joihinkin lähtöihin kuului pyöräilyn lisäksi juoksua, säkinkantoa sekä joukkuetoverin kuskaamista kottikärryillä. Lapsille oli myös oma sarjansa. Samaan aikaan kisojen yhteydessä kylässä oli vanhanajana markkinat. Ohjelmassa oli myös esiintyjiä ja paraati, nekin vanhan ajan hengessä.


Uusi-Seelanti, Tanska, Ruotsi ja Suomi
Päivä oli onnistunut ja oli hauska viettää aikaa porukalla ja päästä seuraamaan kisoja, kun väkeä oli paljon ja pääsi näkemään paikallisia perinteitä. Lähdimme iltapäivällä ajamaan kotiin päin, ja kämpille päästyämme olin ainakin itse ihan poikki. Päivä ulkoilmassa taisi väsyttää, ja voipi olla että edellisen illan riennotkin painoivat... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti