torstai 21. helmikuuta 2013

Koulussa!

Tänään on viikko siitä kun lähdettiin Suomesta. Tuntuu että ollaan oltu täällä jo pieni ikuisuus! Hyvällä tavalla siis. Suomi ja luminen talvi tuntuu olevan niin kaukana (no niinhän ne onkin).

Viikonloppu meni toipuessa jetlagista, mikä mulla oli onneksi tosi lievä. Nukuin vain parit pitkät yöunet, ja se oli siinä. Maanantaina oli ensimmäinen koulupäivä. Koululle on asuntolalta n. 5-6 km matkaa, ja koululle kuljettiin bussilla. Lähimmän bussiaseman löytäminen oli aika haastavaa, käytiin mm. sunnuntai-iltana pimeällä kännykän valoa taskulamppuna käyttäen ettimässä oikeeta bussipysäkkiä. :D Tämmösten asioiden selvittäminen oli aika haastavaa kun ei ollut vielä nettiä käytössä eikä meillä ollut karttojakaan.

Hoitsukoulun edessä
Noh, löydettiin oikea bussipysäkki ja osattiin hypätä vielä oikealla poiskin. Koulualue oli iso, ja rakennuksia oli monta. Yhdessä rakennuksessa oli aina yhden opintolinjan tilat, ja kaikki tilat olivat uudennäköiset ja hienot. Alue oli sekava ja suunnistamiseen meni aina hieman aikaa. Onneksi saimme koulun kartan niin löysimme aina perille, jos ei muuten niin apua kysymällä. Maanantai- ja tiistaipäivät oli orientaatiopäiviä kansainvälisille opiskelijoille. Siellä annettiin tietoa koulusta ja sen käytänteistä, opiskelijaviisumista ja siihen liittyvistä asioista, opiskelijajärjestöistä ja tapahtumista ja saatiin tunnukset sähköpostiin ja koulun sivuille. Suurin osa muista vaihtareista oli sellaisia opiskelijoita, jotka aikovat suorittaa koko tutkintonsa UTAS:ssa ja päivä oli heidän ensimmäisensä yliopistossa, joten informaatio oli enemmänkin suunnattu heille. Lähes kaikki vaihtarit olivat Aasiasta, vain muutamia opiskelijoita oli Euroopasta tai Canadasta.

Keskiviikkona oli orientaatiopäivä hoitoalan opiskelijoille. Luulimme, että saisimme infoa tulevasta harjoittelusta ja kursseista joita käymme, mutta siellä olikin aloittavia hoitoalan opiskelijoita, joilla siis oli ihan ensimmäinen päivä ekana vuonna. Tieto oli lähes samaa kuin kahtena edellisenä päivänä, plus päälle kerrottiin opiskeluiden kulusta yliopistossa hoitoalalla. Melko turha päivä meille siis. Koulupäivistä ei jäänyt paljoakaan käteen. Muutamien ihmisten kanssa juteltiin ym. mutta ei mitään suurempaa ainakaan vielä. Opiskelijajärjestöjen tapahtumia on tulossa paljon, joten jos niissä tapaisi enemmän ihmisiä. 
Mmm, cupcakes....
 Tuntien jälkeen kävimme etsimässä käsiimme opettajan, jolta kysyä harjoittelusta ja kursseista. Opettaja oli sama, jonka kanssa skypettelimme syksyllä, ja hän oli todella mukava ja ystävällinen. Saimme kuulla että sekä harjoittelusta että kurssista oli ollut orientaatiopäivät viikko sitten! Olisimme mielellämme tulleet maahan viikkoa aikaisemmin ja osallistuneet niille jos olisimme tienneet, koska ilman mitään infoa on aika hukassa (+saimme myöhemmin kuulla että koulunaloitusbileet olivat tuolla viikolla, damn! :D). Opettaja esitteli lyhyesti teoriakurssin (acute care nursing), joka on nettikurssi. Siihen kuuluu 2000 sanan essee, sullinen esitys sekä koe.

Tosi ahkeran opiskelijan muistiinpanoja - opiskelijabileet ja kysymysmerkkejä :D
Opettaja antoi meille myös harjoitteluinfoa. Harjoittelu alkaa maanantaina klo 9, ja ensimmäinen päivä on sairaalan esittelyä ja yleistä infoa kaikille harjoitteluun meneville. Vuorot ovat early shift ja late shift, yövuoroja ei tarvitse tehdä ja viikonloput ovat vapaita. Kelpaa! Meidän pitäisi vielä selvittää kuinka paljon meidän tarvitsee tehdä harjoittelutunteja. Suomessa koulussamme määrä on 35h viikossa eli 8 viikon jaksolla 280h, mutta täällä opiskelijat tekevät 312h 8 viikon aikana eli 39h viikossa. Mielellämme tekisimme Suomen tuntien mukaan, niin voisi joskus pitää pitkiä viikonloppuja ja kerkeisi reissata vähän kauemmaskin. Saimme kuulla, että sairaalalla ei ole opiskelijoille vaatteita, vaan meidän olisi pitänyt tuoda omat työvaatteet. Kukaan ei vain kertonut meille sitä! Nyt joudumme ostamaan vaatteet täältä. Jos ostaa vaatteet täältä, niin paidan täytyy olla yliopiston logolla varustettu sininen tai valkoinen pikeepaita, ja alaosan tulee olla navy-sininen hame(!) tai housut. Huomenna lähdemme siis taas ostoksille.... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti