sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Brisbane

Mulla ei ollut mitään suuria odotuksia Brisbanesta, sillä olin kuullut että se on aika tylsä paikka, johon ei kannata tuhlata montaa päivää. Montaa päivää meillä ei ollutkaan, ja päivät kului lähinnä käveleskellessä ympäriinsä ja katellessa paikkoja. Ihan hieno kaupunki se oli, tuommonen suurkaupunki korkeine rakennuksineen. Keskustassa on City Botanic Gardens, iso puutarha/puistoalue, jota käytiin yhtenä päivänä ihmettelemässä. Käytiin perjantaina Riikan viimeisellä illallisella. Syötiin emua, oli ihan hyvää!Ja toki saatiin uusia tuttavuuksia (kts edelline postaus)! Oltiin tosiaan illallisella Denisen luona ja se vei Riikan lauantai-aamuna lentokentälle. Sen jälkeen Denise tuli hakemaan mut hostellilta ja vei mut aamupalalle johonkin ihanaan pikku kahvilaan. Sen jälkeen ajeltiin ympäri kaupunkia ja hän näytti paikkoja, ajettiin myös läheiselle vuorelle josta avautui upeat näkymät Birsbaneen. Sain Deniseltä muistoksi ihanan koala-pehmolelun, vaikka tällaisia ihmisiä ei kyllä muutenkaan unohda! Lauantai-päivän kulutin markkinoilla ostaen tuliaisia ja kaupungilla kuunnellen jazz-esityksiä.

Mulla lähti yöbussi lauantai-iltana 19.30 Sydneyyn, kilometrejä edessä reilut 900 ja matkustusaika n. 16 tuntia. :D No eihän kaikki menny taas ihan niinku piti.. Oltiin ajettu jokunen tunti Brisbanesta, kun bussi meni rikki keskellä ei mitään. Kuski ilmoitti että toinen bussi lähtee Brisbanesta ja on meijän kohilla 2-3 tunnin päästä ja ottaa meidät kyytiin, että siihen asti vain ootellaan. No olipahan ainaki pimeetä ja hiljasta, sai nukuttua pari tuntia! Joskus 3 aikaan yöllä vaihdettiin bussia, ja matka jatkui sitten ihan sujuvasti. Sain sen jälkeen onneks nukuttua useamman tunnin, vaikka oon yleensä huono nukkumaan busseissa tai junissa. Puuduttavaahan se on istua paikoillaan niin pitkään, mutta oli mukava katella maisemia ja mulla oli kirja mukana ja kattelin sarjoja koneelta, niin aika kului hyvin. Vaikka matka venyikin lopulta 18-tuntiseks. :D Pysähdyttiin toki muutaman kerran välillä että pääsi jaloittelemaan ja ostamaan evästä huoltoasemalta.

Topilta tuli jossain välissä viestiä että se on kentällä ja oottelee koneeseenpääsyä. Huomenna me nähdään, ihanaa. <3 Siitä on 3,5 kk kun lähin tänne ja näin Topin viimeks, tuntuu että helmikuusta on ikuisuus mutta samalla aika täällä on menny tosi nopeeta (mihin se onkaan menny, en mä vielä halua tulla kotia?!).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti