torstai 29. marraskuuta 2012

Tasmania in my mind



Vaihtojärjestelyt etenevät hitaasti, mutta ei niin varmasti. Tällä viikolla saimme UTAS:sta viralliset hyväksymiskirjeet, joilla voimme nyt hakea viisumia. Matkassa on kuitenkin ollut mutkia, ja suunnitelmat ovat muuttuneet moneen kertaan. Tästä johtuen esim. lentolippujen ostaminen on pitkittynyt.

Kuva
Aluksi meidän oli tarkoitus tehdä vaihdossa 8 viikon lastenharjoittelu, eli helmikuusta huhtikuuhun. Loput ajasta, eli toukokuun loppuun asti, olisi vapaata matkustamiselle. Kaikki oli selvää, ja suunnittelimme jo matkareittiä ja kotiintuloa tämän varaan. Viime viikolla kuitenkin selvisi että joudumme ottamaan yliopistolta myös toisen kurssin, koska viisumia varten on vaatimuksena tietty minimimäärä kursseja. Tämä kurssi kestääkin sitten todennäköisesti toukokuun loppuun asti, eli olemme koko 3 kuukautta Tasmaniassa. Tämä ei sinänsä haittaa, sillä kun olemme siellä pitemmän aikaa, on helpompi tutustua ihmisiin ja pääsee paikkaan ja tapoihin sisään. Eniten ärsyttää vain että asiat muuttuvat koko ajan ja että tästäkin asiasta olisi voitu kertoa heti aluksi, jotta olisimme osanneet suunnitella reissua sen mukaan. Nyt, jos ja kun haluamme matkustaa myös muualla Australiassa, teemme sen tuon 3 kk:n Tasmaniassaolon jälkeen. Onneksi emme vielä ostaneet lentolippuja, sillä matka piteni juuri usealla viikolla!


Kangaroo on the beach, Esperance WA. Photo Richard Powers Tourism Australia Copyright
Kuva
Itse ainakin aion jäädä reissaamaan mantereelle. Matkareitti ym. ovat vielä suunnitteluvaiheessa, mutta halua olisi mennä rannikkoa pitkin ylöspäin Melbournesta Sidneyyn ja Brisbaneen. Myös Uudessa-Seelannissa olisi mahtava käydä! Kaikki on vielä kuitenkin auki. Kohta pitäisi päättää ainakin paikka mistä lentää takaisin Suomeen, jotta lentoliput voidaan ostaa. Aion ostaa lippuni kuitenkin niin, että paluupäivämäärää ja -paikkaa voidaan vaihtaa. Lippujen hinnat Helsinki-Launceston-Helsinki-välille ovat ~1400€, ja tuo vaihtomahdollisuus lisää hintaa vähän.

En ole antanut itselleni paljoakaan lupaa haaveilla reissusta, sillä pelkään että jos innostun, taas tapahtuu jotain joka vaikeuttaa vaihtoa tai pian estää koko vaihdon. Hölmöä, tiedän. Viime viikonloppuna kuitenkin innostuin selailemaan Australia-blogeja ja muita matkailusivuja, ja nyt haluan äkkiä reissuun ja käydä mahdollisimman monessa paikassa ja mahdollisimman pian! Aloin haaveilemaan kokonaisesta välivuodesta Australiassa working holiday-viisumilla, ja alkoi tuntumaan ettei 3+ kuukaudessa kerkeä tehdä tai nähdä mitään! Ehkä sitten jonain päivänä, jos vielä vaihdon jälkeen tekee mieli maailmalle.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti