keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Tasmania!

Opiskelen kolmatta vuotta terveydenhoitajaksi, ja jo opiskelujen alussa minulle oli selvää että haluan lähteä koulun kautta työharjoitteluun ulkomaille. Kohde ei ollut selvillä aluksi, mutta halusin paikkaan missä puhutaan englantia, koska haluan oppia kieltä kunnolla ja työssäoppiminen on helpompaa kun ymmärtää kieltä edes vähän. Yhtenä vahvana vaihtoehtona oli Iso-Britannia, mutta kun toisena vaihtoehtona oli Australia niin ei tarvinut kauaa miettiä! Haimme siis luokkakaverini Riikan kanssa paikkoja Australiaan, Tasmaniaan, ja meidät valittiin lähtijöiksi!

Joten Tasmaniaan, ja tarkemmin Launcestonin kaupunkiin, olisi lähtö helmikuussa 2013! Lähtöjärjestelyjä on jo tehty, ja asiat ei ole hoituneet mitenkään yksinkertaisesti. Ajattelinkin vähän kertoa järjestelyistä ja hakuprosessista enemmän, ehkä siitä on jollekin lähtijälle jotain hyötyä.




Koulullamme on siis yhteistyösopimus Tasmanian yliopiston UTAS:n kanssa. Olemme ensimmäisiä meidän koulustamme jotka lähtevät Tasmaniaan vaihtoon, sillä Tasmania on uusi kohdemaa koulullemme. Tästä johtuen järjestelyissä ja hakuprosessissa on ollut alkuvaikeuksia, koska yhteistyötä ei aikaisemmin sinne ole tehty. Haimme paikkaa viime keväänä täyttämällä koulumme vaihtohakemuksen, ja sen perusteella kv-koordinaattorimme valitsi minut ja kaverini. Kun meidät oli hyväksytty koulumme puolesta, täytimme UTAS:n hakupaperit. Hakemus ei ollut vaikea täyttää, ja siihen tuli liittää opintorekisteriote, todistus opiskelupaikasta sekä englannin kielitaidon todistus (jonka opettajamme kirjoitti).



Lähetettyämme hakemukset, saimme Tasmaniasta "tarjouksen", jossa he tarjosivat meille paikkaa heiltä. Tarjouksen pystyimme hyväksymään maksamalla OSHC:sta (=Overseas Studen Health Cover, terveysvakuutus, jota tarvitsemme viisumin saamiseen) 220€. Kun maksu on maksettu, saamme Tasmaniasta virallisen hyväksymiskirjeen jonka jälkeen voimme aloittaa viisumin hakemisen. 

Maksun maksoimme viime viikolla, ja nyt odotellaan milloin saapuu viralliset hyväksymiskirjeet. Matka tähän pisteeseen ei ole ollut yksinkertainen, sillä on ollut vaikeaa löytää meille sopivaa harjoittelupaikkaa. Paljon on lähetetty sähköposteja ja pidetty skype-keskustelu ennen kuin asiat selvisivät. Emme siis mene kouluun opiskelemaan ollenkaan, vaan teemme vain työharjoittelua. Loppujen lopuksi saimme harjoittelupaikat sieltä mistä halusimme, eli Launcestonin General Hospitalissa lastenosastolla 8 viikkoa! Ja tosiaan työharjoittelu kestää vain 8 viikkoa, mikä tarkoittaa että meille jää reilu kuukausi aikaa reissata ympäriinsä Australiassa!!!

Tässä siis oli hakuprosessi monimutkaisesti selitettynä. Kirjoittelen erikseen muista järjestelyistä joita olemme hoidelleet sekä asumisesta ja budjetista sun muusta. 


Tasmanian tuholainen! 

 (kuvat google-kuvahaku)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti