perjantai 26. lokakuuta 2012

Leipomishommia

Hellurei! Täällä on ankarat leipomiset käynnissä kun viikonloppuna vietetään äitini 50-vuotissynttäreitä. Me lapset ollaan luvattu järjestää kemut, ja ollaan jaettu tarjoilupuoli niin että pikkusisko tekee suolaiset tarjottavat, isosisko valmistaa ruoan (kalakeittoa) ja minä huolehdin makeasta tarjonnasta. Eilen leivoin sitruunapiirakkaa, ja tänään tein täytekakun. Kakkuja tulee yhteensä 3, mutta kaksi on tehty jo etukäteen. Leipomisessa ja ohjeissa oon jo pitkään luottanut Kinuskikissan ohjeisiin, koska kaikki mitä sieltä oon testanut on aina onnistunut hyvin ja vaihtoehtoja ja ideoita on vaikka kuinka! 

Nytkin leivoin sitruunapiirakan Kinuskikissan ohjeilla, samoten kakun täyte on sieltä, hieman varioiden. Sivuilta löytyi 2 sitruunapiirakan ohjetta (tämä ja tämä), ja kun en osannut päättää kumpaa teen niin tein kumpaakin täytettä 1 satsin ja yhdistin ne, niin siitä tuli pellillinen ihan törkeen hyvää piirakkaa!! Kakun täytteeksi valitsin täältä
tuorejuusto-kermatäytteen ja appelsiinimurska, mutta vaihdoin appelsiinimurskan persikoihin. 2 muuta kakkua ovat suklaakakkuja, joten äiti toivoi yhdestä kakusta vaaleaa ja raikasta. 



Kakun koristelu on vielä hakusessa, ehkä askartelen marsipaanipäällysen ja jotain pientä koristetta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti