keskiviikko 7. elokuuta 2013

Sydney part 2.

Kierreltiin Sydneyssä paljon kaupungilla ja käveleskeltiin vaan ympäriinsä. Kaupunki on tosi kaunis ja siellä on paljon vanhoja hienoja rakennuksia, joten vain käveleskelemällä näkee paljon. Aikaa oli kuitenkin paljon muuhunkin, joten yhtenä päivänä alkureissusta otettiin suunnaksi Sea World, merieläinpuisto josta löytyi koralliriutoista haihin katseltavaa. Hait lähinnä kiinnosti, muuten paikka oli ehkä enemmänkin lapsiperheille suunnattu. Hienoa siellä kuitenkin oli! Siellä meni lasitunnelit veden alla, josta pääsi näkemään haita. 



Mä en ollut käynyt kunnon eläinpuistossa Australiassa, ja totta kai Topille piti näyttää kengurut ja koalat, joten otettiin satamasta lautta ja vietettiin päivä Taronga zoo:ssa. Eläinpuistoon pääsee bussillakin, mutta lautta on nopeampi ja kivempi, ja sen kyydistä saa hyvin kuvia oopperatalosta ja Harbour Bridgestä, koska satama on aivan näiden vieressä. Eläinpuistossa oli australialaisia eläimiä, ja niiden lisäksi leijonia, kirahveja, norsuja, pingviinejä, matelijoita, maatilan eläimiä ja vaikka mitä. Eläinpuisto oli iso ja siellä meni koko päivä. Tosi kiva paikka, ja sinä päivänä oli lämmin ilmakin niin kelpasi kävellä ja katsella eläimiä. :)




Bondi Beach on ranta Sydneyssä, ja se on kuuluisa surffareistaan. Bondi junktionille pääsi kätevimmin junalla, joten hypättiin junaan ja lähdettiin päiväks rannalle! Noo, ilmat ei oikeen ollut rantailmoja, ei satanut mutta kylmä oli. Käytiin rannalla kävelemässä, ja kyllä sieltä löytyi surffareitakin vedestä. Ranta oli aika pieni, olisin oottanut jotain isompaa?! Mut nyt voi sanoa käyneensä sielläkin. Käyskenneltiin Bondi Junktionilla päivä, käytiin kaupoissa ja syömässä ja illalla mentiin takaisin keskustaan. Hyvin tuolla sai päivän kulumaan, ja varmasti olisi viihtynyt kauemminkin jos olis ollut lämmin ja ois päässyt rannalle makoileen!

Topi Bondi Beach:llä

Yhtenä päivänä noustiin taas lautan kyytiin, tällä kertaa suunnaksi Manly ja Manly beach. Manly on kaupunginosa, aivan ihana paikka jossa on myös ranta. Tää oli vähän extempore-reissu, ja niinku extempore-reissut yleensäkin on niitä parhaita, Manly oli mun ja Topin suosikkipaikkoja Sydneyssä. Manly oli vähän niinkuin pikkukaupunki. Käveltiin vain pääkadulla, jossa oli ruokapaikkoja ja kauppoja, kadun toinen pää oli satamassa mihin lautat tuli, ja kadun toinen pää rajoittui myöskin mereen rantabulevardeineen. Silloin sattui olemaan myös yksi reissun harvoista lämpimistä päivistä, ja rannalla tarkeni jopa t-paidalla! Rannalla oli paljon rohkeita auringonottajia ei-niin-helteisestä säästä huolimatta, ja vedessä oli surffareita ja uimareita. Siellä oli ihanan leppoisa ilmapiiri, tuli vähän mieleen Byron Bay tai Cairns. 

Manly Beach

Käytiin myös käveleskelemässä kuuluisalla Kings Crossin alueella, mutta ei oikeen tajuttu mitä hienoo siinä paikassa oli?? Visiitti oli tosi pikainen, ja lähinnä vaan käveltiin ympäri ja otettiin kuvia ja lähdettiin pois kun ei keksitty mitään tekemistä. Hmmm mitäs muuta. Ai niin no yhtenä päivä käytiin pyörähtämässä Madame Tussauds:n vahanukke museossa! Se oli ihan hauskaa. :)




The Rocks on kaupunginosa, joka on myöskin aivan ihana. Siellä on paljon pikkuputiikkeja, kahviloita ja ravintoloita ja alue on kaunis ja . Käytiin sielä useammankin kerran syömässä. Lempparipaikaksi muodostui the Rocks cafe, joka oli pieni ravintola/kahvila jossa oli ihan älyttömän hyvännäköisiä kakkuja näyteikkunassa!! Pitihän niitä tietenkin maistaa, hyvää oli muttei ehkä niin hyvää kuin miltä näytti. :P juurikin tässä paikassa syötiin krokotiilihampurilaiset! Krokotiili oli jännän makuista, rakenne oli vähän niinku tonnikalaa mutta maku ehkä jotain kanan tapaista..... Hyvää oli enivei! Haluttiin maistaa kengurua, mutta sitä ei löytynytkään niin helposti ravintoloiden listalta kun aattelin. Löydettiin Rocksista yks hieno viiniravintola jolla oli kengurua tarjolla, aika suolaseen hintaan. Aateltiin kuitenkin että kerrankos sitä! Annokset oli hienon ravintolan tyyliin pieniä ja nätisti lautaselle laitettuja, mutta eipä sillä nälkä lähtenyt. Kenguru oli kuitenkin hyvää ja annokseen kuului myös krokotiiliä, eli nyt on niitäkin syöty!


Krokotiilipurilainen!
Kengurua ja krokotiilia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti